En lang opdatering... endelig

Tyrkisk bankkonto og opholdstilladelse

Hej igen allesammen.
Som i et tidligere oplæg, har jeg nu fået mig en tyrkisk bankkonto, og har fået indsendt min ansøgning til min opholdstilladelse.

For at få en tyrkisk bankkonto, skal man have et tyrkisk skattenummer, dette får man sjovt nok på skattekontoret, så afsted med os. vi kom frem, og efter at have fremvist pas, og oplyst mine forældres navne, var det ellers klaret på ikke mere end 2 minutter, helt gratis, og meget hurtigt. Derefter smuttede vi ellers ned i banken, her gik det ikke helt ligeså nemt. Her i tyrkiet, har de også et personnummer, ligsom vores CPR nummer, vores CPR nummer er på 10 tal, mens deres er på 11. Så damen der skulle oprette min konto, blev noget forvirret, da jeg ikke havde 11 tal i mit, men kun 10. Da jeg først får et tyrkisk person nummer, når jeg har fået mit ikamet, var det ikke til at fremskaffe, det gik dog alligevel, og efter at have fremvist skattenummer, pas og underskrevet minimum 10 steder, fik jeg oprettet min konto og 4 dage senere stod jeg med mit kreditkort i hånden.

Hvis man gerne vil have en opholdstilladelse her i Tyrkiet, er det nok nemmest at udfylde en ansøgning på nettet, det gøres ved brug af den her hjemmeside: http://www.goc.gov.tr/Main/

her trykker man blot på E-ikamet ikonet, også er du ellers igang.
Du kan opholde dig i Tyrkiet i 90 dage i en 180 dages periode. så fra du træder ind i landet, tæller du 90 dage tilbage, også kan du nemt holde styr på hvor mange dage du har tilbage. Når du er færdig med at udfylde din ansøgning, får du en tid, hvor du personligt skal møde op på visakontoret, med de krævende dokumenter. Her efter  får du en midlertidig opholdstilladelse, og en tilladelse til at forlade landet i 14-15 dage, efter noget tid, får du så dit ikamet med posten.  Ventetiden på denne samtale er pt. op til 3 måneder, men selvom du kun må befinde dig i landet i 90 dage uden, er dette ikke et problem. Din opholdstilladelse starter den dag, du indsender din ansøgning over nettet, så ingen stress, du kan sådan set være i landet i 89 dage, og indsende din ansøgning, uden problemer.

Til selve samtalen, skal du fremvise en helt masse papirer, som godt kan være meget forvirrende. Det er ting som en sygeforsikring, for alt den tid du ansøger, du skal kunne fremvise en bankudskrift med omkring 41.000 kroner (som viser du kan forsøge dig selv. Dette beløb gælder for 1 års opholdstilladelse, ansøger du om mindre, vil beløbet være mindre), du skal fremvise en lejekontrakt med notarstempel og en helt masse andet.

Jeg fik lavet min ansøgning færdig den anden dag, og har nu en tid på visakontoret sidst i november.

Hvis der er nogen som selv tænker på at tage springet og flytte til Alanya, så må i endelig spørger løs.

– Også må i have en god aften  😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

En lang opdatering... endelig