En lille aften opdatering

Goderne ved Tyrkiet

En af de bedste goder ved at bo her i Alanya og Tyrkiet generelt, er efter min mening den daglige bazar, som finder sted hver dag, på en ny gade. Vi har været heldige og har vores bazar hver torsdag, lige udenfor lejligheden. Bazaren har både en tekstil, krydderi, oste, grønsags og frugt afdeling, hvilket skaber store muligheder for at købe billige men store mængder, af lidt af det hele. Det meste bliver solgt til kilopris, og at købe et kilo friske gulerodder for 2 lira (4,63 kr) er lige til at overkomme.

Det her er vores køleskab lige pt.

13549262_10209192719031579_809809549_o

Alt det som ses på billedet, blev købt i bazaren dagen efter jeg ankom, og jeg nyder det hveeer dag! Følelsen af at kunne fylde sin krop med gode og sunde råvare er fantastisk. Ting såsom chokolade, kager og diverse andre usunde sager, findes stort set ikke i bazaren. Dog blev der solgt hjemmelavede majs chips, sammen med 20 forskellige slags nødder, som jeg ikke kender halvdelen af! 😀 Men pointen ved det er  nok bare, at jeg elsker den lette og billige mulighed for at kunne leve sundt!

Den dag i bazaren brugte vi sammenlagt 25 lira (57,92 kr) for de penge fik vi: 1 kilo kirsebær, 1 kilo gulerodder, 1 kilo grøn peberfrugt, 1 kilo tomater, 2 slags store poser fyldt med nødder, 1 pose rosiner, 1 vandmelon, 1 ukendt melon (hehe), 1 salat hoved, 1 kålhoved og en masse agurker. – så det er i hvertfald ikke priserne, som kan bruges som en dårlig undskyldning, for ikke at benytte bazaren og derved også hjælpe lokalbefolkningen, samt at hjælpe en selv med en masse sunde muligheder.

Udover at bazaren bidrager til en sundere hverdag, hjælper det også at være flyttet hjemmefra. Man kan helt selv være herre over, hvad der befinder sig i ens køkken (lige udover Cemils trang til chokolade og nutella).
Min morgenmad har de sidste dage bestået af cornflakes og frisk frugt fra bazaren.

13576395_10209192675830499_218011436_n

Det giver altså bare en bedre følelse at spise dette, end at fylde ens krop med toast brød og pålægschokolade. Selvfølgelig kan man også leve sundt i Danmark og alle andre steder, men det er i hvert fald 10 gange nemmere for MIG hernede. Og siger slet ikke, at jeg lever 100% sundt, man kunne med garanti finde noget meget sundere end cornflakes. Men det er bedre end det jeg plejede at fylde min krop med <3

Dagens opgaver: Få lettet røven fra stolen her og ned i træningslokalet + få anskaffet mig et tyrkisk mobilnummer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

En lille aften opdatering