Lidt hjemmebag

Hvad er Bayram?

kafkaslilokum-2

Idag, starter den 3 dage lange Bayram. Bayram som også bliver kaldt for sukkerfesten, er noget som mange tyrkere ser frem til. Festen bliver holdt som en fejring af slutningen på fasten og minder lidt om den danske fastelavn, som indebære en masse slik og sjov. Børn kan i disse dage, også finde på at gå rundt og banke på dørene og forvente godter, eller lidt småpenge, hvis man ikke lige har fået fyldt slikskabet endnu.

Efter den lange faste, fejre man med at spise en masse slik, og tilbringe tid med familien. I denne tid, er der meget fokus på familien, og mange tyrkere tager langt for at være sammen med familien og besøge deres kæreste. Dagene op til Bayram er det stort tilbud på slik og de kendte ”turkisk delight”, samt holder mange butikker, såsom tøjbutikker også tilbud på deres vare. Når man skal ud at hilse på familie, som man måske ikke har set siden sidste Bayram, vil man gerne se flot ud, og derfor går mange tyrkere på indkøb efter noget nyt og lækkert tøj.

Jeg tror personligt det må være nogen gode og glade dage, som Bayram bidrager til. Mange af tyrkerne har fastet omkring en måned. Når man tænker på hvor varmt det kan blive hernede, og at en stor del af tyrkernes arbejdsdag er på omkring 8-9 timer med én ugentlig fridag, kan det kun være rigtig hårdt for kroppen at skulle undvære mad og drikke så mange timer om dagen. Den hårde faste, går også meget udover humøret, og man skal ikke sige for meget forkert til en sulten, træt og tørstig tyrker, før det ender galt. Så et par dage med masser af slik, sukker og latter, må da være fantastisk. Det lyder i hvert fald for mig, som en super afslutning på nogen meget krævende dage!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lidt hjemmebag